Aanbod

Hathayoga

Tune INsideOUT. Elke maandagvoormiddag én vrijdagavond kan jij kiezen voor yoga, meditatie en thee!

Hatha yoga zorgt op een laagdrempelige manier voor soepelheid, lenigheid en versterking van de spieren.

Tijdens Tune INside OUT, keren we naar binnen. Door tijdens de oefeningen, geïnspireerd uit de Hatha yoga, even te "voelen" word je meer bewust van je lichaam en haar taal, die je iets duidelijk proberen te maken.
We sluiten de les af met 15 min meditatie en nadien "ontwaken" we terug met een theetje.

Lees meer: Hathayoga

Kom Bordspelen!

Kom Bordspelen! Gratis toegang.

Ook zot van gezelschapsspelletjes en bordspelen?
Dan verwachten we jou op zaterdag 30 mei van 14u tot 17u. Er wordt eveneens begeleiding voorzien! Iedereen is van harte welkom! Inschrijven op voorhand is niet nodig.

Voor koppels.
Voor vrienden.
Voor familie.
Voor het hele gezin met of zonder kinderen.
Voor kids vanaf 6 jaar.

Lees meer: Kom Bordspelen!

Infosessie nieuw samengesteld gezin

Gratis informatiesessie over leven in een nieuw samengesteld gezin.

 

Graag nemen we je deze avond mee in de dynamieken die er kunnen spelen in nieuw samengestelde gezinnen en wat je als ouder, plusouder, grootouders, plusgrootouders, ... kan doen om hiermee om te gaan. Deze avond biedt je erkenning en inspiratie om verder aan de slag te gaan.

Lees meer: Infosessie nieuw samengesteld gezin

Heartfulness-Mindfulness

Heartfulness - Van kwetsbaarheid naar veerkracht.

Hoe vriendelijk ben je voor jezelf als je een fout hebt gemaakt? Of wanneer je iets “doms” hebt gezegd? Of wanneer je weer te veel kerstdessert op hebt? Of wanneer je een verkeerde aankoop hebt gedaan? Of wanneer …

Hoe vaak zit jij jezelf op je kop? En wees eens eerlijk, wat levert dit je op?

 

 

 

 

 

 

Heartfulness is afgeleid van de term “mindfulness” waarbij je leert om op een gerichte manier met je gedachten om te gaan. In heartfulness gaan we een stapje verder en duiken we wat dieper onder onze waterlijn. We gaan namelijk werken aan onze “zelfcompassie”. Zelfcompassie is liefde voor je pijnlijke ervaringen. Je kijkt je ervaring eerlijk in de ogen en je schenkt die je liefdevolle zorg. Deze zorg maakt kracht vrij, veerkracht. En laat veerkracht nu net datgene zijn wat we in ons dagelijks leven erg veel nodig hebben.


De voordelen van zelfcompassie:
- je wordt optimistischer
- je emotieregulatie wordt beter
- je wordt minder kritisch voor jezelf
- je kunt eerlijker zijn tegen jezelf
- je leert om beter voor jezelf te zorgen
→ je veerkracht verhoogt.

Overtuigd? Kom dan mee doen!

Lees meer: Heartfulness-Mindfulness

Workshop Bekkenbodem

Gun jezelf een pijnvrij leven vol stabiliteit en flexibiliteit met een bekken in balans!
Ga voor een stabieler leven zonder zorgen, ongemakken en gênante problemen. In onze veilige huiselijke sfeer kijken we naar het verhaal van het vrouwelijke bekken.
We heffen het taboe op waardoor de zwaarte eraf valt en je je vrij voelt om te kunnen werken met je eigen gewaarwording, lichaam, energie en emoties.

Bekkenproblematiek uit zich als: pijn in de liezen, stuit, schaambeen, si-  gewrichten, billen, heupen, (onder)buik en (onder)rug door over-of onderactiviteit.
Verder kan je last hebben van bekkeninstabiliteit, (stress)incontinentie, ongemak bij het vrijen, psychosomatische en psycho-emotionele klachten, chronische vermoeidheid, burn-out of depressie.

Lees meer: Workshop Bekkenbodem

Open toog- en Speelnamiddag

Zin in een drankje met of zonder kids?
Lekker keuvelen onder vrienden met een theetje of een wijntje? Heerlijk genieten van de warme zon op je snoet?

Dat kan!! Kom gerust eens langs op zaterdag 30 mei. We zijn doorlopend open van 13u tot 17u.

Bij mooi weer gaat ons terras open en kunnen de kids zich naar hartelust uitleven in onze speeltuin met tal van nieuwe houten speeltuigen!

Lees meer: Open toog- en Speelnamiddag

Groepstraject 'Leef je droom'

Achtdelig groepstraject ‘Leef je droom’ door Stefanie De Keersmaecker.                                
 
 
 
And you ask ‘What if I fall?’ Oh but my darling, ‘What if you fly?’ (Erin Hanson)
 
Steeds meer en meer mensen voelen een gemis, op hun werk en/of in hun privéleven. Is dit het nu?
‘s Morgens vroeg op om iedereen op tijd, gevoed en gekleed de deur uit te krijgen, gaan werken, kinderen ophalen, thuiskomen, zorgen voor de kinderen, koken, weinig tijd voor jezelf, weinig energie. En de volgende dag opnieuw. En opnieuw. Tot je beseft dat het zo niet verder kan, dat je eigenlijk niet gelukkig bent. En je zelfs niet meer weet wat je gelukkig zou maken.
 
Herken je dat? Je zit niet alleen met dit gevoel. Steeds meer mensen kunnen en willen niet meer mee in de ratrace. Welvaart zorgt immers niet zomaar voor welzijn. Mensen voelen dat ze vastzitten in een systeem dat niet meer klopt en niet meer haalbaar is. Maar wat dan wel, is dan meestal de volgende vraag.
Als je voelt dat het zo niet meer verder kan, is het dan mogelijk om effectief iets anders te gaan doen, iets wat je echt leuk vindt, waar je energie van krijgt, voldoening uit haalt en door vervuld wordt? Meer energie en voldoening waardoor de rest – de zorg voor de kinderen, het huishouden – ook makkelijker verloopt?
 

Lees meer: Groepstraject 'Leef je droom'

Workshop Ontmoet jezelf

Coachingsworkshop met inzet van paarden

Heb jij 'de ballen' om voor jezelf te kiezen?

Wil jij ook geen avonden meer waarin je helemaal uitgeput en leeggezogen thuis komt? Houdt het gevoel van veel te moeten en te willen voldoen aan ieders verwachtingen je weg bij jezelf?
Stel jij jezelf ook wel eens de volgende vragen?
Wie ben ik en wat leeft er diep vanbinnen?
Wat is mijn plek in deze wereld en hoe kan ik die innemen?
Waar wil ik naar toe, waarom en hoe?

  • Wil jij even tijd voor jezelf maken?
  • Wil jij even op de pauzeknop drukken en op adem komen?
  • Wil jij de dingen vanuit een ander perspectief zien?
  • Wil je terug in verbinding zijn met jezelf?
  • Wil je leren hoe je kan stralen vanuit je eigen kracht, vanuit je eigen zijn?
    Dan is het tijd voor verandering! Op al deze vragen en meer zoeken we samen met jou naar een antwoord. In deze workshop kies je voor jezelf!

Lees meer: Workshop Ontmoet jezelf

Workshop Waardeer jezelf Meer/WeerWil jij:

• méér zelfvertrouwen
• minder piekeren over wat anderen van je denken
• nog positiever denken én leven
• jezelf de moeite waard blijven vinden ondanks alles wat op je pad komt
• meer leren over de kracht van je gedachten
• praktische tools mee naar huis krijgen om thuis aan de slag te kunnen blijven gaan?

Dan is deze workshop iets voor jou!

Lees meer: Workshop Waardeer jezelf Meer/Weer

Poweryoga

Ga de uitdaging en het commitment met jezelf aan en ga voor een sterker en strakker lichaam. Je zal versteld staan van de resultaten en de vorderingen, die je op zeer korte periode maakt.

Sarah zorgt voor een unieke combinatie van inspanning én ontspanning. Enerzijds begeleidt ze jou in een reeks van uitdagende en spierverstevigende oefeningen, waarbij beweging en ademhaling centraal staan. Deze oefeningen zorgen voor een fitter en strakker lichaam, waarbij jij in no time terug in shape bent!

Anderzijds is de les een zalig en warm ontspanningsmoment, waarbij jouw lichaam én geest op het einde van de les volledig zen zijn. Niks zweverigs, enkel pure ontspanning!

Voor de lessen is het niet vereist om in topconditie te zijn! De les is laagdrempelig en toepasbaar op elk individu. Schrijf je snel in en ontdek waar jouw grenzen liggen en geniet van een heerlijk ontspanningsmoment!

Lees meer: Poweryoga

Pilates

In januari starten we naar al oude gewoonte terug met goede voornemens: hoog tijd dus om terug in actie te schieten met deze lessenreeks Pilates!

Deze reeks start op donderdag 9 januari op volgende tijdstippen:

  • 19u30
  • 20u45

Het is aan te raden om in te schrijven voor de volledige reeks. Mits aankoop van een beurtenkaart (10 of 20 en enkel voor leden), heb je wekelijks een gegarandeerde plaats. Indien je een beurtenkaart hebt en je kan een keertje niet komen, dan dien je minstens 24 uur op voorhand te verwittigen, zoniet wordt er een beurt aangerekend.

Kom je graag sporadisch eens meedoen? Dat kan! Laat gewoon iets weten en dan bekijken we of er plaats is.

De reeks wordt gegeven door Kerry, Pilatesinstructrice en afkomstig van Zuid-Afrika. Ze is al jaren actief in het geven van Pilateslessen en en heeft dan ook tonnen ervaring om jou tijdens haar lessen te begeleiden.

Met Pilates verbeter je je flexibiliteit en houding en verstevig je je buik- rug- en bekkenspieren. Pilates is uitermate geschikt om te combineren met belastende sporten en verlaagt de kans op blessures. Eveneens ideaal voor als je last hebt van gewrichts-, rug- en nekpijnen!

Voor de lessen is het niet vereist om in topconditie te zijn! De les is laagdrempelig en toepasbaar op elk individu.
Schrijf je snel in en ontdek waar jouw grenzen liggen. Ga het commitment met jezelf aan en ga voor een sterker en strakker lichaam.

Lees meer: Pilates

Workshops Opgeruimd staat netjes!

Deze workshops met leuke oefeningen worden gegeven door Anne-Wil en gaan over wat een opruimcoach nu juist doet en waarmee ze jou kan helpen.

Anne-Wil heeft 9 thema's uitgewerkt waarmee ze jou kan helpen. Elk thema wordt op een andere avond behandeld. Neem hieronder alvast een kijkje met betrekking tot de verschillende thema's. Schrijf je in voor een thema naar keuze, voor meerdere thema's of voor de hele reeks

OPGELET: de workshop gaat enkel door vanaf twee deelnemers

Lees meer: Workshops Opgeruimd staat netjes!