Groepstraject 'Leef je droom'

Achtdelig groepstraject ‘Leef je droom’ door Stefanie De Keersmaecker.                                
 
 
 
And you ask ‘What if I fall?’ Oh but my darling, ‘What if you fly?’ (Erin Hanson)
 
Steeds meer en meer mensen voelen een gemis, op hun werk en/of in hun privéleven. Is dit het nu?
‘s Morgens vroeg op om iedereen op tijd, gevoed en gekleed de deur uit te krijgen, gaan werken, kinderen ophalen, thuiskomen, zorgen voor de kinderen, koken, weinig tijd voor jezelf, weinig energie. En de volgende dag opnieuw. En opnieuw. Tot je beseft dat het zo niet verder kan, dat je eigenlijk niet gelukkig bent. En je zelfs niet meer weet wat je gelukkig zou maken.
 
Herken je dat? Je zit niet alleen met dit gevoel. Steeds meer mensen kunnen en willen niet meer mee in de ratrace. Welvaart zorgt immers niet zomaar voor welzijn. Mensen voelen dat ze vastzitten in een systeem dat niet meer klopt en niet meer haalbaar is. Maar wat dan wel, is dan meestal de volgende vraag.
Als je voelt dat het zo niet meer verder kan, is het dan mogelijk om effectief iets anders te gaan doen, iets wat je echt leuk vindt, waar je energie van krijgt, voldoening uit haalt en door vervuld wordt? Meer energie en voldoening waardoor de rest – de zorg voor de kinderen, het huishouden – ook makkelijker verloopt?
 

Net zoals vele anderen heb ik lang vastgezeten. Eerst onbewust, ongelukkig, uitwegen zoekend, steeds hopend op verlossing en vervulling. In die wachtkamer geraakte ik steeds meer gefrustreerd en daalde mijn zelfvertrouwen. Dit resulteerde in een bore-out waar ik me op dat moment nog niet bewust van was. Ik bleef doorgaan, denkende dat ik dit te doen had, dat het niet anders kon, dat er geen andere mogelijkheden waren. Hoe erg kan je je vervelen, ook al ben je wel steeds bezig en werk je je takenlijstje af? Heel erg dus …
Ik had uiteindelijk een burn-out nodig om te beseffen dat ik eigenlijk een bore-out had.
Dank je wel daarvoor. En dat meen ik. Dankbaar voor de inzichten, voor de ruimte die vrijkwam voor het innerlijke werk, voor de mensen die op mijn pad kwamen en me lieten zien dat er mogelijkheden waren, dat ik daadwerkelijk iets anders in mijn mars had. Mijn hart ging weer spreken en was niet meer tegen te houden, niet meer in een doosje te stoppen, op slot en de sleutel diep weggestopt.

Is dit herkenbaar? Voel je ook dat er iets ontbreekt, dat er iets niet klopt? Misschien zit je vast in een sleur en heb je last van verveling? Misschien vraag jij je ook af of het anders kan. En hoe dan? Wat dan wel?
Hoe kom je weer in contact met jezelf, met je dromen, met je levensmissie? Of misschien droom je het al wel en leef je het niet. Correctie: nog niet! Want het is wel degelijk mogelijk om iets te veranderen, om contact te maken met jouw passie, ze naar buiten te brengen en in de wereld te zetten. En je hoeft het niet alleen uit te zoeken.

In het groepstraject ‘LEEF JE DROOM’ word je in 8 sessies begeleid en ondersteund in het zetten van stappen van droom naar realiteit om zo te groeien naar je volle potentieel. Je leert wat jou kan ondersteunen in het aanwakkeren van het vuur zodat je weer zichtbaar wordt in je meest pure vorm, los van alle verwachtingen – ook die van jezelf – patronen en overtuigingen. Gedurende 8 dinsdagavonden, verspreid over vier maanden, gaan we op weg van ‘moeten’ naar ‘voelen wat je te doen hebt’, van ‘onmogelijk’ naar ‘mogelijk’, van ‘verzet’ naar ‘acceptatie’, van ‘het gevoel er alleen voor te staan’ naar ‘je gedragen en gesteund voelen’.

‘And then the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.’ (Anais Nin)

Inhoud van het traject?

Tijdens het traject keren we eerst naar binnen. Aan de hand van oefeningen en visualisaties krijg je meer zicht op en voeling met wie je van nature bent, wat je nu nodig hebt in je leven, waar je hart blij van wordt, wat jij aan de wereld te bieden hebt, wat jouw levensmissie is.
Ook met wat angst nu precies is en waar ze vandaan komt, gaan we aan de slag. Waarom is het niet gemakkelijk om te veranderen, om patronen te doorbreken? En hoe kan het dan wel?
Je leert anders te kijken naar twijfels, onzekerheden en obstakels. En we onderzoeken hoe je meer veerkracht kan ontwikkelen. Het is immers niet de vraag of je tegenslagen te verwerken krijgt in je leven, wel wanneer. En hoe kan je daarmee omgaan?
Stap voor stap komen we gedurende het traject meer in contact met de buitenwereld. Hoe kan je jouw authentieke zelf in de wereld zetten? Je maakt kennis met verschillende hulpbronnen want die zijn er volop! Ten slotte leer je hoe je kan omgaan met kritiek en feedback van je omgeving.
Tussen de sessies door kan je terecht in de besloten Facebookgroep waar je met de andere deelnemers van het traject in contact kan blijven. We zijn er voor elkaar, ook als het moeilijker gaat. Er is ruimte voor verzuchtingen, twijfels, vragen en inspiratie. Je kan er je dromen de wereld in sturen, in een veilige omgeving.
Verwacht geen kant-en-klaar pakket met tips en tricks. Je gaat een proces aan waarbij alleen het vertrekpunt bekend is. Ik weet dat dat spannend is.
Maar zoals Kommilfoo zingt: ‘Angst is maar voor even, spijt is voor altijd.’
Ik beloof je dat het een interessante en verrijkende reis wordt. En dat de uitkomst wel eens verrassend zou kunnen zijn, misschien wel veel mooier dan je het had kunnen bedenken. Er gaan ongetwijfeld dingen veranderen in je leven als je het proces aangaat. Niet omdat dat moet, wel omdat je de onweerstaanbare drang voelt om jouw unieke zijn in de wereld te zetten.

Doe je mee?
Het zou zonde zijn om jouw passie, talent en vuur verloren te laten gaan!

Wie ben ik?

Ik ben Stefanie De Keersmaecker van coachingspraktijk In Vogelvlucht en ik begeleid je tijdens het traject ‘LEEF JE DROOM’.
Mensen ondersteunen en ruimte geven. Hen laten groeien op hun eigen tempo.
Werken als coach en bezieler is een manier van zijn die me helemaal vervult.
Ik ben nieuwsgierig naar mensen, naar wie ze zijn op dit moment, hoe ze daar gekomen zijn, wat ze nodig hebben om meer balans en harmonie te vinden.
Ik hou ervan om open in het leven te staan, zonder oordeel, gebruik makend van het brede veld van ratio, gevoel, fysiek en spiritualiteit. Analytisch denken gecombineerd met de kracht van intuïtie en emotie.
In hokjes denken is niet aan mij besteed. Vrij denken, vrij zijn, vrij handelen. Open staan voor nieuwe mogelijkheden, nieuwe denkpistes.
Leven met de stroom mee, in vrijheid. Authentiek, bezield, met geloof in ieders eigenheid en talent, met ruimte voor ontplooiing. Daar sta ik voor.
Mijn passie leidde me in 2009 en 2010 naar de opleiding tot erkend Bach consulent in De Walnoot, het Vlaamse opleidingscentrum erkend door The Dr Edward Bach Foundation in Engeland. Ook de opleiding ‘de Universele Levenswetten’ volgde ik daar.
Bij psychotherapeut Bob Vansant volgde ik in het Sapphohuis op het prachtige Lesbos een opleiding tot coach.

Data van dit achtdelig traject, telkens op dinsdagavond van 19u30 tot 22u

 • 3 maart
 • 17 maart
 • 31 maart
 • 21 april
 • 5 mei
 • 19 mei
 • 2 juni
 • 16 juni

Kostprijs? Voor de volledige reeks:

 • 370 euro voor leden
 • 420 euro voor niet-leden
  Geniet van een vroegboekkorting van 40 euro indien ingeschreven en betaald voor 31/01/2020 of een korting van 20 euro indien ingeschreven en betaald voor 15/02/2020.

GRATIS INFOSESSIE OVER DIT TRAJECT OP VOLGENDE DATA:

 • Maandag 13 januari van 20u tot 21u
 • Donderdag 6 februari van 20u tot 21u

Inschrijven?

Dit kan enkel via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via PB (Messenger)