Werking

Activiteitenaanbod

Om een antwoord te kunnen bieden op onze drie pijlers, bieden wij, binnen Over de vlOER allerlei activiteiten inzake gezondheid, gezin en kinderen, groepslessen, lezingen en workshops aan.
Al onze activiteiten hebben betrekking op een gezonde levensstijl, sport en beweging, rust en ontspanning, voeding en welzijn, mentale, fysieke, emotionele en spirituele balans, persoonlijke en creatieve ontwikkeling en tijd en plezier met het gezin.
Om de fysieke en mentale klachten van een individu te kunnen aanpakken, kunnen onze activiteiten een antwoord en een ondersteuning zijn in het streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam.
Onze activiteiten zijn onder meer gericht op zelfzorg, het ontzorgen en het ontlasten van het individu en het gezin. Het zorgen voor onszelf, voor ons gezin en voor onze kinderen, kan veel vergen. Vandaar dat we zoveel mogelijk momentjes van zelfzorg proberen in te lassen, om ons ervoor te behoeden dat we (terug) zouden vallen. Wij hebben Over de vlOER opgericht om terug inzicht te geven in het feit dat zelfzorg broodnodig is. En dat is wat wij aan, jonge mama’s en papa’s, mannen en vrouwen, die het op lichamelijk of geestelijk vlak moeilijk hebben, aanbieden als rode draad doorheen onze activiteiten. Zodat zij terug aan zelfzorg kunnen doen, zodat zij zichzelf terug kunnen vinden. Zodat zij terug kunnen streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Bij ons is er plaats voor ontspanning en momentjes van zelfzorg, zonder dat ze zich schuldig moeten voelen ten opzichte van hun gezin.
Wij willen onze klanten informeren over gezondheid en actief laten deelnemen aan onze activiteiten, die een positieve invloed zullen hebben op de mentale en fysieke gezondheid van deze individuen. Hierdoor doet Over de vlOER aan preventieve ziektebestrijding en gezondheidszorg. Door deel te nemen aan onze activiteiten, kom je in contact met andere individuen, dat zo eveneens tot onderlinge verbondenheid leidt.

 Seizoenswerking

Binnen Over de vlOER werken wij met de seizoenen. Wij werken namelijk met een winter-, lente-, zomer- en herfstaanbod. Wij bieden ieder seizoen nieuwe activiteiten aan, waarbij ons aanbod regelmatig vernieuwd wordt en waarbij gezins- en kinderactiviteiten centraal staan. Aangezien er elk seizoen nieuwe vrijwilligers en (startende) ondernemers bijkomen én afhaken, zal zo ons aanbod ook telkens blijven variëren.
Binnen elk seizoensaanbod kan een vrijwilliger of (startende )ondernemer een verbintenis met ons aangaan voor een periode van 12 à 13 weken, afhankelijk van de duur van het seizoen. En elke klant kan per seizoen kiezen uit een gevarieerd aanbod van activiteiten, afgestemd op dat specifieke seizoen.

 In samenwerking met (startende) ondernemers - Coworkingspace

Om activiteiten aan te kunnen bieden, werken wij nauw samen met (startende) ondernemers. Zonder hen kunnen wij niet bestaan, want zij bieden namelijk de verschillende activiteiten, lessen, workshops, lezingen bij Over de vlOER aan. Zo is er sprake van een coworkingspace, een plaats waar we samen werken en die we delen met elkaar.
Ondernemers kunnen in de eerste plaats bij ons terecht om hun dromen waar te maken. Net zoals wij onze droom hebben. Zo kunnen zij, bij aanvang van elk nieuw seizoen, uit verschillende opties kiezen om op een laagdrempelige manier samen met ons hun talenten te ontwikkelen en door te groeien in hun  ondernemerschap. Ondernemers kunnen zowel op persoonlijk als op professioneel vlak doorgroeien en kunnen indien gewenst van hun passie hun beroep maken. Zij kunnen bij ons terecht voor ondersteuning, begeleiding en marketing.
Verder kunnen ondernemers bij het aanbieden van hun activiteiten de eigen identiteit behouden en in hun kracht gaan staan. De persoonlijke authenticiteit en eigenheid zal hierbij bewaakt worden en wij richten ons op de zelfontplooiing en de persoonlijke en creatieve ontwikkeling van elke ondernemer.

Door met Over de vlOER samen te werken, zullen de verschillende ondernemers ook met elkaar verbonden worden. Zo kunnen ze bij elkaar terecht en kunnen ze van elkaar leren.
De ondernemer zet zich op zijn/haar beurt in voor Over de vlOER. Bij de start van elk nieuw seizoen, kunnen er nieuwe afspraken gemaakt worden inzake activiteiten, data en tijdstippen. De ondernemer kan zich eveneens laten begeleiden om te groeien en beter te worden in zijn of haar talent.

 Vrijwilligerswerking

Binnen Over de vlOER werken wij ook met vrijwilligers, zodat zij ook de kans krijgen om deel uit te maken van een uniek project, zonder dat ze hiervoor een startende ondernemer dienen te zijn. Vrijwilligerswerk leidt tot betrokkenheid en verbondenheid én vrijwilligers krijgen eveneens de kans om hun eigen talenten te ontwikkelen. In eerste instantie zet een vrijwilliger zich dan ook belangeloos in voor Over de vlOER, maar in tweede instantie kan deze doorgroeien naar een startende ondernemer.

Waarom zou jij vrijwilliger bij Over de vlOER willen worden?

 • je wilt het project mee dragen/ondersteunen omdat het je aanspreekt en omdat je erin gelooft
 • je wilt je steentje bijdragen aan de maatschappij, omdat je het groter doel achter het project ziet
 • je bent zelf nog zoekende in wat je wil/wenst te bereiken op professioneel gebied
 • je bent op zoek zijn naar verbondenheid met gelijkgestemden
 • je bent op zoek naar ontspanning
 • je hebt de kans om door te groeien naar een startende ondernemer
 • je werkt samen met een jong en dynamisch team
 • je bent vrij om te proeven en te spelen, zodat jij op zoek kan gaan naar datgene wat jou kracht en energie geeft
 • wij zorgen voor steun en begeleiding indien je wenst door te groeien naar een startende ondernemer
 • je hebt steeds een netwerk om op terug te vallen op moeilijke momenten
 • je wordt gratis lid van Over de vlOER waardoor je kan deelnemen aan al onze activiteiten aan ledenprijs.

Als jij je net als ons geroepen voelt om aan dit project te werken, dan ben je van harte welkom.