Wie zijn wij?

Wij zijn Sarah, Kathleen, Aline en Ineke, vier jonge mama’s, die Over de vlOER vrijwillig uitbaten.  Zowel ter plaatse als achter de schermen ‘runnen’ wij Over de vlOER.

Over de vlOER is uitgegroeid tot een uniek platform voor vrijwilligers en startende ondernemers. Dat wil zeggen dat wij met verschillende ondernemers én vrijwilligers samenwerken. Zo maken zij gebruik van onze ruimtes en bieden zij activiteiten (groepslessen, kinderkampen, workshops,…) aan. Er zijn verschillende opties om als ondernemer met ons in zee te gaan en om dus met onze vzw samen te werken. Mail ons gerust als je interesse hebt in onze samenwerkingsopties.


Wij zijn heel bewust met het ouderschap bezig zijn en alles wat daar bijhoort. Wij hebben een breed interesseveld zoals sport en ontspanning, vrije tijd, gezonde voeding, positief opvoeden, qualitytime met onze kinderen en ons gezin, maar ook tijd voor onszelf om op te laden.
Wij hebben elk ons eigen proces en een evolutie ondergaan om tot een punt te komen in ons leven dat we meer willen, om te staan waar we nu staan en om verder te evolueren.


Ineke heeft ondervonden dat de weg naar het moederschap en het moederschap zelf niet altijd vanzelfsprekend is. Ze voelt dan ook dat zelfzorg broodnodig is. Door de gebeurtenissen in haar leven voelt Ineke zich nauw betrokken bij Over de vlOER.


Ineke: "Het dagelijkse leven is voor vele jonge moeders hectisch, omdat ze de zorg voor hun (jonge) kinderen moeten weten te combineren met een veeleisende baan en een drukvereist sociaal leven.

Zelf heb ik ook ondervonden dat gezondheidsprobemen van een dierbare of het verlies van zo’n persoon haar sporen nalaat en dat kan eveneens een enorme druk op het gezin leggen.

Ik werk voornamelijk achter de schermen van Over de vlOER. Ik bied de nodige structuur aan, sta in voor onder andere de planning en organisatie, social media en het onderhoud van de website."

 


Sarah is gevoelig én perfectionistisch, twee zaken die vaak moeilijk te combineren zijn. Om alle ballen hoog te houden en er op zowel relationeel als professioneel vlak te staan, ondervond ze moeilijkheden. 

 

Sarah: "Als sportleerkracht zorg ik ervoor dat vrouwen hun krachtig lichaam terug bekomen met behulp van Poweryoga. Ik geloof sterk in de balans tussen bewust werken met je lichaam en werken tot aan je grens, je groene pijn, waardoor je sneller en kwetsurenvrij resultaten boekt.

Hoe ik dat doe? Door middel van een aaneenschakeling van yogabewegingen die én spierversterkend werken én de focus leggen op de ademhaling zodat je bewust beweegt."

 

 Kathleen, mama van 2 kleine spruiten, is vrijwilliger bij ODV en manusje van alles. Kathleen werkt hard mee achter de schermen.