Workshop Bekkenbodem 19 NOVEMBER

Gun jezelf een pijnvrij leven vol stabiliteit en flexibiliteit met een bekken in balans!
Ga voor een stabieler leven zonder zorgen, ongemakken en gênante problemen. In onze veilige huiselijke sfeer kijken we naar het verhaal van het vrouwelijke bekken.
We heffen het taboe op waardoor de zwaarte eraf valt en je je vrij voelt om te kunnen werken met je eigen gewaarwording, lichaam, energie en emoties.

Bekkenproblematiek uit zich als: pijn in de liezen, stuit, schaambeen, si-  gewrichten, billen, heupen, (onder)buik en (onder)rug door over-of onderactiviteit.
Verder kan je last hebben van bekkeninstabiliteit, (stress)incontinentie, ongemak bij het vrijen, psychosomatische en psycho-emotionele klachten, chronische vermoeidheid, burn-out of depressie.

Wat?

Deze workshop is een introductie op het Pelvic Health Yoga programma met basis informatie en oefeningen. Het is een greep uit het volledige gamma van het traject, dat je op een andere locatie bij onze lesgeefster kan volgen.
In deze workshop wordt de relatie tussen fysieke bekkenproblemen en mentale en emotionele patronen worden uitgelicht.


Je leert wat een correcte lichaamshouding juist is en er worden bekkenbodemoefeningen en bewustwordingsoefeningen in relatie tot de bekkenbodem gegeven. Verder komen er chakra yogaoefeningen en aanverwante informatie aan bod en worden er je tools, kennis en ervaringen aangereikt.

Het uitgangspunt is het herstellen van je bekkenfunctie, die in relatie staat met de conditie van je fysieke, emotionele en mentale lichaam. Het geven van inzicht en verlichting rond bekkenproblematiek.

Je wordt bewust van je houding en stand van je bekken en verbetert deze, net zoals de spierspanning rondom het bekken.

We besteden ook aandacht aan je bekkenbodem en ademhaling: het vinden van een balans tussen rust en activiteit.
Het opbouwen van vertrouwen, kracht, coördinatie en stabiliteit van de spieren rond het bekken staat eveneens centraal.

Voor wie?

Voor pas bevallen mama’s, langer geleden bevallen mama’s, zwangere dames, dames die zwanger willen worden, dames in de overgang, dames die een trauma hebben opgelopen in het bekkengebied door vb een operatie of andere minder leuke gebeurtenissen op seksueel gebied.
Voor vrouwen, die meer willen weten over dat specifieke stuk lichaam met hun eigen verhaal.

Wanneer?

Vrijdag 19 november van 19u30 tot 21u30

Praktisch?

Draag makkelijke of loszittende kledij. Breng een matje mee en evt. iets om te drinken.

Kostprijs?

  • 18 euro voor leden
  • 24 euro voor niet-leden
  • Leden kunnen gebruik maken van hun beurtenkaart (2 beurten)

Door wie?


Jennifer Neupane-Duin is gecertificeerd Yoga Alliance 200 instructeur met oa Pralaya en Birth Light UK specialisatie en ervaringsdeskundige op het gebied van bekken(bodem)problematiek, pre- en postnatale yoga, en bezielster van praktijk en yoga studio: House of Shiva and Shakti in Turnhout.

Omdat yoga zoveel aspecten in je leven kan veranderen: je manier van doen, de manier waarop je je voelt, de manier hoe je denkt. De één zoekt via yoga ontspanning na een stressvolle dag, de ander vindt het fijn dat het een work-out kan zijn zonder competitie, en nog een ander voelt zich via yoga dieper verbonden met zijn spirituele ik en het universum, de mogelijkheden zijn oneindig. Net zoals de vele vormen van yoga. Er kunnen eveneens vele tools
worden ingezet: meditatie, mindfulness (Vipassana), ademwerk (Pranayama), kwantum fysica, meridianen en chakra’s, energie regulatie, psychologie, etc. En om daar mensen kennis mee te laten maken, te laten ervaren, te voelen, te beleven wordt er in de les afgestemd op dat wat zich voordoet in het moment.
Ieder individu staat op een andere manier in het leven, is op een ander persoonlijk pad en staat in een andere ontwikkeling. Daarom is er niet 1 juiste vorm of tak van yoga, hoewel soms wel geprobeerd wordt om de ene vorm onderuit te halen en de andere op te hemelen. Ieder beleeft dezelfde vorm van yoga, zelfs eenzelfde les, totaal anders. En daarom nodigen we je uit om te komen onderzoeken, tijd voor jezelf te maken en verbinding met jezelf te maken tijdens een les. Kennis maken via yoga, met jezelf, je kern te onderzoeken en te ervaren. Diverse thema’s passeren het revue en zelfs binnen die thema’s zal variatie zijn en komen verschillende elementen aan bod.
Om zo mijn ervaring, mijn inzichten over te brengen, door te geven én mensen hopelijk te inspireren op het pad van yoga, zelf healing en/of innerlijk werk. Niet om te pushen om per definitie continu yoga te doen en van iedereen een atletische yogi te maken, maar om te laten weten dat er altijd yoga is in jezelf waar je op terug kan vallen. Om in verbinding te komen met jezelf zodat je zelf kan ervaren wat jouw pad is.
Opleidingen, cursussen, workshops, disciplines, e.d. die gevolgd, eigen zijn gemaakt en van geproefd zijn in de afgelopen jaren binnen de yoga, mindfulness, coaching wereld:
o.a. Yoga Alliance Teacher Training 200 & 500 Hrs, Hatha Yoga & Kundalini Yoga - Dorinda Farver, Pralaya Yoga - Robert Boustany, Kinderyoga, Hormoonyoga - Dinah Rodigues, Restorative yoga, Zwangerschapsyoga, Pelvic Toning BirthLight UK - Francoise Henriette Freedman, Yin yoga, Critical Alignment Yoga, Aruna Yoga - Nicky Forman, Alpha training I & II, Shiatzu massage, Vipassana, Meditatie, Kwantum Fysica, Ayurveda, Toa, Buddism Doctorine, Bhagavad Gita, Vastu Shastra, Culturele Communicatie.