Postnatale Yoga (Mama&Baby) DINSDAG 9u45 UITGESTELD

Postnatale Yoga vanaf 6 weken na de geboorte mét baby

Ook na je bevalling draagt yoga bij aan de veranderingen die je lichaam heeft ondergaan en nog steeds ondergaat. Je lichaam heeft je tijdens de zwangerschap voorbereid op de geboorte, en is geopend. Nadien hoort het weer te sluiten. Dit proces ondersteunen zodat je geen klachten krijgt nadien, kan je doen door gerichte oefeningen te doen. En dit kan gewoon met je baby erbij. 

Je werkt in een rustig tempo samen met andere recent bevallen moeders, aan bepaalde aspecten, welke continu worden afgewisseld:

  • stabiliteit oefeningen
  • spierversterkende oefeningen
  • bekkenbodem- en kegel oefeningen
  • houdingen die ontspanning geven aan de spieren die het verdienen
  • rectus diastase abdominis check indien nodig.

Inhoud van de lessenreeks:

We zijn voornamelijk bezig om weer terug een correcte lichaamshouding te krijgen, de "core"/spierkorset te verstevigen en te stabiliseren. Ook moeders nek en schouders komen aan bod: o.a. zelf massage, stretchen en je houding terug in balans krijgen. Dit alles om de boel te ontlasten. Want de schouders krijgen een hoop te verduren als je borstvoeding geeft of je kindje frequent draagt.

Daarnaast doen we verschillende bekkenbodem- en kegeloefeningen. Welke je ook aangeleverd krijgt om thuis verder te kunnen blijven oefenen.

De oefeningen die we samen met je kindje kunnen doen, doen we samen. Mocht je kindje willen drinken, spelen of slapen? Deze gelegenheid hebben jullie en dit kan allemaal tussendoor. 

Vier dinsdagvoormiddagen van 09:45-11:15 uur. 90 minuten de gelegenheid te krijgen om te voelen wat je lichaam nodig heeft, welke delen wat extra aandacht mogen krijgen in een kleine groep in huiselijke sfeer.

Kortom: als pas bevallen moeder samen met je newborn kindje ontspannende oefeningen doen en tevens je spieren weer sterker maken. Genieten van elkaars aanwezigheid en samen met andere mama's werken aan je bekken(bodem).

Wanneer:

Reeks 3 op volgende dinsdagen en telkens van 9u45 tot 11u15:

  • dinsdag 17 november
  • dinsdag 24 november
  • dinsdag 1 december
  • dinsdag 8 december

 

Locatie:


Yogastudio House of Shiva and Shakti.
Valkeniersstraat 4
2300 Turnhout
(Gratis parkeren met blauwe schijf).
of
VZW OverdevlOER
Kasteelstraat 67
2470 Retie
(gratis parkeren bij Corsendonk De Linde)

Locatie afhankelijk van het aantal deelnemers!

Kostprijs:

Prijs voor deze reeks van 4 lessen van 1u30 is 75,- Euro.
Inschrijven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of pb.
Plekje is definitief na betalen van 25 Euro inschrijfgeld op: BE51 7310 3448 2562 tnv J.Neupane

Voor meer info:

Stuur een berichtje via pb of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info over de lesgeefster:

Yoga docent is gecertificeerd Yoga Allianz 200 instructeur met o.a. Pralaya en BirthLight specialisatie en ervaringsdeskundige op gebied van bekkenbodem, pre- en postnatale yoga.