Monsteremoties! ZONDAG 10u

NIEUWE REEKS VANAF JANUARI 2023!

Leer samen met je (klein)kind de taal van de emoties. De emoties van kinderen zijn namelijk écht; krokodillentranen bestaan niet. Als je samen met je kinderen hun emoties leert herkennen, benoemen en te erkennen dat ze er mogen zijn, dan is dit alvast een stevige basis in hun ontwikkelingsproces. Ze groeien hierdoor namelijk op tot volwassenen met de nodige portie veerkracht én een gezonde dosis zelfvertrouwen. 

Heeft jouw kind last van faalangst, kan het niet tot rust komen of is het vaak overprikkeld? Vaak zijn deze kinderen op zoek naar veiligheid, geborgenheid en rust. Maar kinderen kunnen dit moeilijk verwoorden.

Volwassenen hebben een emotionele vuilnisbak met op de bodem een laagje rottend afval, omdat we doorheen de jaren niet geleerd hebben om met onze gevoelens om te gaan.

Kinderen hebben eveneens een emotionele vuilnisbak, maar gelukkig ligt er nog geen rottend afval op de bodem. En om hun vuilnisbak zo goed als leeg te proberen te houden, is de deelname aan deze lessenreeks sterk aanbevolen! Kinderen leren in deze reeks hoe ze deze emotionele vuilnisbak kunnen leegmaken als ze met een bepaalde emotie zitten ipv het deksel gewoon dicht te doen en zo met hun gevoel te blijven zitten.

Door wie?

Valerie begeleidt de reeks Monsteremoties! Valerie is kleuterjuf en kindercoach en werkt momenteel in een school voor kinderen met een beperking. Ze begeleidt er kinderen, die op sociaal en emotioneel vlak moeilijkheden ondervinden. Ze heeft dan ook tonnen ervaring met het werken met kinderen, kan goed luisteren en aanvoelen waar kinderen nood aan hebben.

 Wat?

Valerie doet aan creatief coachen. Ze leert kinderen om op een creatieve en speelse manier om te gaan met hun gevoelens. Ze heeft zich hierbij gebaseerd op het boek ‘Het kleurenmonster’. Het kindercoachboek geeft de 4 basisemoties een kleur, zodat kinderen deze 4 emoties (verdriet, boosheid, blijheid en angst) makkelijker kunnen benoemen en leren omgaan met hun gevoelens.

 Hoe?

Valerie zal dmv creatieve en speelse doe-opdrachtjes, de gevoelens waarmee de kinderen het moeilijk mee hebben naar boven laten komen. Dit doet ze ondermeer dmv tekenen, schilderen, dansen, bewegen, spelletjes, stempelen enz..Op deze manier worden de gevoelens en emoties van de kinderen op een creatieve manier benaderd en leren ze het gevoel, dat bij een bepaalde emotie past, kennen.

 Voor wie? 

Voor iedereen die het kan gebruiken. Voor kinderen met gedragsproblemen, voor kinderen die in de knoop liggen met zichzelf, voor kinderen met woede-uitbarstingen, voor kinderen van ouders die met de handen in de haren zitten..of gewoon als je als ouder wilt dat je kind leert om zijn gevoelens te (her)kennen en te uiten, zodat ze niet, net als ons, later met een gevulde vuilnisbak door het leven gaan.

 • Voor kleuters en lagere schoolkinderen tot 8 jaar 
 • Ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom!! Voor hen staat er uiteraard geen leeftijd op!
 • Maximum 8 deelnemers.

 Wanneer?

Van 10.00 tot 11.00. Valerie speelt in op de kinderen waardoor de sessies soms een klein beetje kunnen uitlopen

 Data? 

 • Zondag 15 januari: Blij
 • Zondag 22 januari: Verdrietig
 • Zondag 29 januari: Boos
 • Zondag 5 februari: Bang
 • Zondag 12 februari : Rust

 Kostprijs?

Je kan je kind inschrijven voor de hele reeks (sterk aanbevolen) of per losse les. Wie inschrijft voor de hele reeks krijgt voorrang. Opgepast beperkte plaatsen!

 • € 60 voor kinderen van leden
 • € 75 voor kinderen van niet-leden
 • Eén (groot) ouder mag gratis meekomen
 • Leden kunnen gebruik maken van hun beurtenkaart.

Waar?

Over de vlOER, Kasteelstraat 67, 2470 Retie

Inschrijven?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur ons een PB (Messenger)