Blog

Het Innerlijke Kind

Herken jij het ook dat je steeds opnieuw botst op oude patronen, belemmerende en beperkende gedachten en blijf je vaak hangen in negatieve en onzekere gevoelens?

Wist je dat jouw cognitieve brein als een innerlijke criticus werkt? Zoals een duiveltje dat je steeds vanalles influistert?Jouw brein heeft -bij iedere nieuwe (lees bedreigende) situatie of gedachte- een veroordelende mening. Zo brengt het je aan het twijfelen aan je eigen kunnen en praat het je angst aan. Zo denk je al snel: ‘Wat een stom idee, ik zal maar gewoon doen’ of ‘Als ik hier op in ga, wat gaan ze dan wel niet van mij denken?’ en zo wimpel je de gedachte of de nieuwe situatie maar snel af en laat je je leiden door je veroordelende brein.

Dit is een onbewust proces, dat je vaak niet eens door hebt. Probeer dit proces, deze innerlijke saboteurs te herkennen en merk hoe vaak je dit per dag doet en hoe vaak je jezelf hierdoor klein houdt. Ze houden je tegen om ten volle te leven en ze staan een gezond, gelukkig, liefdevol, energiek en succesvol leven in de weg.

Lees meer: Het Innerlijke Kind

Ben jij een paardenbloem of een orchidee?

Heb je al gezien welke bloem in mijn logo staat? Een prachtige orchidee, eentje die mijn persoonlijkheid weergeeft, die van een introvert. En nee een introvert is niet verlegen of asociaal. Introversie en de extravertie zijn namelijk twee persoonlijkheidskenmerken die betrekking hebben op je energie en hoe je jezelf oplaadt.

        

Wellicht heb jij een heel ander idee over introverte of extraverte personen. Bij dat laatste denk je waarschijnlijk aan uitbundige en sociale personen, terwijl introversie staat voor stille en verlegen personen. Maar daar heeft het dus absoluut niets mee te maken. De metafoor van de paardenbloem en de orchidee geeft mooi weer wat nu het echte verschil is tussen beide.

Lees meer: Ben jij een paardenbloem of een orchidee?

Wandelen met kids

Nog op zoek naar leuke & korte bosuitstapjes met je kids? Wij zetten er alvast enkele op een rijtje, dikke aanraders met kleine ukkies!

RETIE


🧙🏼‍♀️ Hekselienpad @Watermolen
👉🏻2,7km
🐾 Een toertje rond de Gemeentevijver
👉🏻2km
🌳 Verschillende wandelingen en speelzones @Prinsenpark

Lees meer: Wandelen met kids